7,8 milliárd forint lesz el az új Közlekedési Múzeum tervezési költsége

  • narancs.hu
  • 2020. június 29.

Belpol

Miután nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum építését és a Törekvés Művelődési Központ felújítását, meg is kötötték az új épületre tervezésére a szerződést.

Megkötötte új épületkomplexumának tervezési szerződését a Közlekedési Múzeum a tervpályázaton győztes Diller Scofidio + Renfro irodával – írja a hvg.hu az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján.

Mint ismert, az új Közlekedési Múzeum, a MÁV korábbi Északi Járműjavítójának dízelmozdony-javító csarnokát használva, annak átépítésével és bővítésével épül meg körülbelül 30 ezer négyzetméteren.

A megbízás, vagyis a tervezés értéke 7,87 milliárd forint, ez a költség tartalmazza a vázlattervek elkészítésétől kezdve az engedélyezési tervek elkészítésén át a kiállítási tervezésig mindent. De magában foglalja a Hungária körúti vasúti megállóhely tervezését, egyéb csatlakozó közterületek rendezését, fejlesztését, illetve a Törekvés Művelődési Ház épülete és környéke tervezését is.

Május jelent meg az a kormányrendelet, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum építését és a Törekvés Művelődési Központ felújítását. A vázlatterv, engedélyezési terv és a kivitelezési terv elkészítésére 2021-2023-ban összesen 5,7 milliárd forintot biztosítanak, a beruházás felelőse kormánymegbízottként a Fővárosi Kormányhivatalt vezető Sára Botond lesz.

Figyelmébe ajánljuk