80 milliót várt, 35 milliót kapott Szeged bábszínháza

  • narancs.hu
  • 2023. július 12.

Belpol

Az igazgató szerint más városok bábszínházainak ennél több állami támogatás jutott.

Jelenlegi költségvetéséből dolgozóinak bérét sem tudja kifizetni a szegedi Kövér Béla Bábszínház – írja a Rádió88 és a Szegeder.

Kiss Ágnes igazgató a rádiónak nyilatkozva arról beszélt, hogy 35 millió forint támogatást kapnak a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól, más városok bábszínházainak – úgy tudja – négy-ötször ennyi jutott. A megnőtt rezsi- és egyéb költségek mellett legalább 80-90 millió forint támogatással számoltak, úgy tudtak volna stabilan működni. 

A Szegeder kérdésére Kiss Ágnes elmondta, Szeged önkormányzatától az intézmény 73 millió forint támogatást kap a működésre.

A szegedi bábszínház részt vett a 10. Színházi Olimpia, azon belül a bábszínházi világtalálkozó megrendezésében. Szegeden több helyen léptek fel májusban és júniusban külföldi társulatok.

Az intézmény nemrég azzal került be a hírekbe, hogy a szegedi Mondolo Egyesülettel összefogva fecskebaráttá alakíttatta át a Feketesas utca 25. alatti épület homlokzatát. A bábszínház kamaraterme fölött húsz műfecskefészket, fecskepelenkát és sárgyűjtőt helyeztek el.

A leadkép forrása a bábszínház Facebook-oldala

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk