Stummert kihallgatták miskolci akciójuk miatt

  • narancs.hu
  • 2023. július 12.

Belpol

Társaival együtt akadályozta, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés zárt ülésen döntsön az edelényi kastély magánkézbe adásáról.

Kihallgatták a budapesti XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon szerdán Stummer Jánost, a Momentum politikusát.

Erről Stummer számolt be a Facebookon. Azt írta, a rendőrség szerint megsértette a gyülekezési törvényt, amikor órákon át blokkolta Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés ülését, ahol az edelényi kastély sorsáról határoztak.

A megyei közgyűlés június 14-én, szerdán tárgyalt az edelényi kastély magánkézbe adásáról, és a fideszes többség zárt ülésen akart határozni az ügyben. Bedő Dávid országgyűlési képviselő (Momentum), Stummer János és más aktivisták a teremben  „Megvédjük a kastélyokat” feliratú transzparenseket feszítettek ki. A közgyűlés vezetése végül rendőrt hívott az akciózókra. A képviselők átmentek egy másik terembe tárgyalni, a rendőrök pedig igazoltatták és feltartották a momentumosokat. Azt is megírta akkor az rtl.hu, hogy az ügyben szabálysértési eljárás indult. 

Stummer a mostani kihallgatásról azt közölte, hogy nem tett vallomást, és tagadja, hogy szabálysértést követett volna el.

„Az ország egyik felét már ellopták. Behívhatnak ide akárhányszor, akkor sem nézzük tétlenül, ahogy a nemzeti vagyon másik felére is ráteszik a kezüket!” –írta.

A Momentum arra emlékeztet, azért küzd, hogy 12, közpénzből felújított kastélyt ne lehessen ingyen privatizálni „a Fidesz oligarchái számára”, Lázár János javaslata alapján.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk