820 millió forintba került a római kori élménypark, mégis zárva van

  • narancs.hu
  • 2023. április 18.

Belpol

Hadházy Ákos talált rá, csak pár dolog látszódik a fejlesztésből.

„Ez kérem itt egy RÓMAI KORI ÉLMÉNYPARK, amit a Nemzeti Múzeumnak egy 820 milliós EU-s projekt keretében sikerült megvalósítania...” – írta Hadházy keddi Facebook-bejegyzésében. (A helyszínt nem nevezte meg pontosan, de egy, a politikus fotóin látható molinó felirata szerint verőcei projektről lehet szó.) Kiderült: amikor a képviselő a helyszínen járt, a létesítmény zárva volt, kívülről pedig csupán a következő dolgok látszódtak a fejlesztésből:

  • drótkerítés,
  • a kerítésen római erődöt ábrázoló molinók,
  • beton virágos ládákból stilizált római kori romok,
  • illetve, ahogy Hadházy fogalmazott, „a közbeszerzési kiírás szerint valahol kell lennie egy wc konténernek is, de az a kapuból nem látszik” .

„Szerettem volna a Fidesz múzeumigazgatóvá avanzsált koszorús költőjét, L. Simon Lászlót is megkérdezni, hogy mire költötték a 820 milliót. L.Simon először valami egészen szemtelen módon annyit írt vissza, hogy milyen alapon kérdezem én őt. Erre küldtem neki még egyszer a kérdéseket, immár közérdekű adatkérésként megjelölve. Erre – teljesen törvénysértő módon – másfél hónapja egyszerűen semmit nem válaszol. A miniszter főnökének írásbeli parlamenti kérdést tettem fel arról, hogy szerinte rendben van-e ez. Természetesen ő is csak formailag »válaszolt«” - írta Hadházy.

Hadházy Ákos korábban már beszámolt a projekt egy másik részéről. Mint megjegyezte, ez „spaniferrel rögzített, dróthálóból épített stilizált tornyot”, „néhány padot és kukát” és hasonlókat tartalmazott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?