90 százalékos különadót vetne ki a letelepedési kötvények forgalmazóira a Párbeszéd

  • narancs.hu
  • 2018. június 23.

Belpol

A letelepedési kötvények útján valójában a kormány és a Fidesz szervezte a bevándorlást – ha már különadót kell kivetni, azzal nem a civil szervezeteket kell sújtani.

A letelepedési kötvények megszüntetése jó irányba tett, de nem elégséges lépés a kormánytól –fogalmazott Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője szombaton egy budapesti sajtótájékoztatón.

Barabás hangsúlyozta, hogy a letelepedési kötvény, a "Rogán Antal haveri köréhez köthető üzleti körök" meggazdagodását szolgáló biznisz tökéletesen szembemegy a kabinet nyilvánosság előtti bevándorláspolitikájával.

A letelepedési kötvények útján valójában a kormány és a Fidesz szervezte a bevándorlást, így őket terhelné bevándorlási adó, amit a kabinet másra tervez kivetni.

A Párbeszéd politikusa szólt arról is, a letelepedési kötvényeket forgalmazó öt offshore cég összesen 17,5 milliárd forintos veszteséget okozott a magyar államnak, ennek felelőseit pedig szerinte egy teljes átvilágító vizsgálatnak kell megtalálnia.

(MTI)

Tállai a bevándorlási különadóról: Meg kell téríteni azt a kiadást, amelyet a bevándorlást segítő szervezetek működése okoz

Az így befolyt összeg pedig kizárólag határvédelmi feladatok ellátására lenne felhasználható. A tervek szerint (ha az Országgyűlés megszavazza a kormány javaslatát), már a nyár végén életbe léphet a 25 százalékos bevándorlási különadó.

Figyelmébe ajánljuk