A 22. kerületi MSZP összejátszott a Fidesszel, felrúgva ezzel az ellenzéki megállapodást

  • narancs.hu
  • 2019. november 14.

Belpol

De cserébe csinos pozíciókat kaptak a fideszes polgármestertől.

Ma került sor a 22. kerületi önkormányzat alakuló ülésére, amely során megszavazták többek között az alpolgármestereket, illetve a különböző bizottságok vezetőit. Budafok-Tétényben ugyan a fideszes Karsay Ferenc lett a polgármester, a közgyűlésben ellenzéki többség van.

Az ellenzéki pártok korábban meg is állapodtak arról, hogy együtt fognak szavazni a mai ülésen, azonban két MSZP-s politikus felrúgta a megállapodást, pusztán azért mert közülük az egyik - Dankóné Hegedűs Jolán – alpolgármester szeretett volna lenni – számolt be az esetről a momentumos Havasi Gábor. A megegyezés alapján 1 fideszes alpolgármestere lett volna az önkormányzatnak és 1-1 ellenzéki, egy DK-s és egy Momentumos. Annak ellenére, hogy az MSZP-s Dankóné jelezte, ő is alpolgármester szeretne lenni, belement a közös ellenzéki megállapodásba. Karsay az ülésre azonban 2 fideszes és egy MSZP-s alpolgármestert (Dankónét) jelölt, amit Dankóné és másik MSZP-s társa (Daróczi Károly) meg is szavazott, sőt Havasi szerint több olyan előterjesztésre is igent nyomott a két szocialista, amelyeket Karsay az ellenzéki képviselők akarata ellenére terjesztett be. A fideszes polgármesterrel való együttműködésért cserébe Daróczi is megkapta a jutalmát: egy elnöki széket az egyik bizottságban.

„Felszólítom az MSZP-t, hogy azonnal zárja ki tagjai sorából a két képviselőt! Felszólítom Dankóné Hegedűs Jolánt és Daróczi Károlyt, hogy azonnal adják vissza mandátumukat! Nem arra kaptak felhatalmazást, hogy a következő öt évben a Fidesszel szövetkezzenek, ezzel méltatlanná váltak tisztségükre!” – írta Havasi az eset után.

Figyelmébe ajánljuk