A bíróság elutasította Hadházy Ákos rendőri intézkedés miatt tett feljelentését

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 15.

Belpol

A hatóságok szerint nem történt bűncselekmény a Karmelitánál.

A bíróság elutasította Hadházy Ákos felülbírálati indítványát, amelyben a független országgyűlési képviselő a Karmelita kolostornál vele szemben április elején történt rendőri intézkedést és bántalmazást sérelmezte – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel. 

Hadházy Ákos jogi képviselője útján tett feljelentést csoportosan elkövetett bántalmazás, hivatali visszaélés és aljas indokból vagy célból elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt. A feljelentés szerint Hadházy április 5-én a Karmelita kolostornál lebontott hatósági kordon visszaépítésének megakadályozása érdekében szervezett akcióban vett részt országgyűlési képviselőként, ennek során passzív magatartással a szabad véleménynyilvánítás jogával élt.

Figyelem! Ezeket a képeket NEM panaszkodásként teszem ki! Ez benne volt a pakliban, sejthető volt az ideges hatalom...

Posted by Hadházy Ákos on Tuesday, April 25, 2023

Állítása szerint jogsértő cselekményt nem követett el, ezért vele szemben – mentelmi jogára is figyelemmel – bármilyen, a személyi szabadságot korlátozó intézkedést, így testi kényszert sem lehetett volna alkalmazni, tehát jogtalan volt és bűncselekményt valósított meg a vele szembeni rendőri fellépés.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elutasította a független parlamenti képviselő feljelentését, mert – mint írták – a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény.

A feljelentést elutasító határozattal szemben Hadházy felülbírálati indítványt nyújtott be, de a Budai Központi Kerületi Bíróság ezt is elutasította. 

„Semmilyen adat nem merült fel azzal kapcsolatban, hogy a sérelmezett, testi kényszer megvalósításával végrehajtott rendőri intézkedés, illetve az ennek alapját képező parancsnoki utasítás arra irányult volna, hogy a rendőrök a hivatali kötelességük szándékos megszegésével a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorló országgyűlési képviselőnek jogtalan hátrányt okozzanak” – olvasható az ügyészség közleményében.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk