A Dísz térre költözik a Hadtörténeti Múzeum

  • narancs.hu
  • 2024. június 15.

Belpol

A Karmelita mellé. 

Eddig úgy volt, hogy a Hadtörténeti Intézet és Múzeum gyűjteménye a Bálnában, és Székesfehérváron kap helyet. A Magyar Közlöny szerint viszont úgy tűnik, hogy a Váron belül maradnak – írja a Telex

„A Kormány egyetért a nemzeti ereklyéinkből és elődeink fegyvereiből álló állandó és időszaki kiállítások megvalósítása érdekében a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum (...) Budapest I. kerület, Dísz tér 17. alatti ingatlan (helyrajzi száma: Budapest I. kerület, belterület 6462) – történő elhelyezésével” – olvasható a közlönyben. 

A lap emlékeztet, a Dísz tér 17. a Karmelita mellett található, a kettőt kordon köti össze. 2023-ban úgy volt, hogy a Hadtörténeti Intézet és Múzeum korábbi, Kapisztrán téri épületébe költözteti a minisztérium vezetésének egyes szervezeti egységeit a Honvédelmi Minisztérium. Akkor még a Bálnában, és Székesfehérváron szántak helyet a kiállításoknak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk