A DK feljelenti Hegedüs Zsuzsát hűtlen kezelés gyanúja miatt

  • narancs.hu
  • 2020. november 3.

Belpol

A párt kiperelte a kormánytól Hegedüs Zsuzsa reprezentációs költéseinek számláit, és azokból kiderült, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó többek között drága italokat, kozmetikumokat és virágkompozíciókat vásárolt közpénzből.

A Demokratikus Koalíció hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelenti Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadót, áll a párt kedden délután kiadott közleményében.

A DK országgyűlési képviselője, Sebián-Petrovszki László elmondta: a DK kiperelte a kormánytól Hegedüs Zsuzsa reprezentációs költéseinek számláit, és azokból kiderült, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó többek között drága italokat, kozmetikumokat és virágkompozíciókat vásárolt közpénzből. A számlák szerint a főtanácsadó három alkalommal vett kozmetikumokat összesen több mint 74 ezer forintért. Emellett kétszer vásárolt virágkompozíciókat, amelyeknek darabja 16 ezer 500 forint volt.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: amikor a múlt héten nyilvánosságra hozták, hogy Hegedüs Zsuzsa milyen drága vörösborokra és "luxuspezsgőkre" költött a közpénzből, "roppant szánalmas magyarázkodás kezdődött" a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a főtanácsadó részéről. Azt mondták, ezek a tételek vendéglátási és ajándékozási célokat szolgáltak; Hegedüs Zsuzsa hétfőn azt nyilatkozta, hogy ezeket a termékeket polgármestereknek ajándékozta.

Sebián-Petrovszki László hangsúlyozta, a bírósági iratok alapján azonban Hegedüs Zsuzsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda is azt közölte korábban, hogy azért nem akarják kiadni a számlákat, mert azokból "következtetni lehet a főtanácsadó asszony fogyasztási szokásaira".

A képviselő arra szólította fel Hegedüs Zsuzsát, hogy "tűnjön el a közéletből és fizesse vissza a botrányos költéseit".

Figyelmébe ajánljuk