Elmaradt a népjóléti bizottság ülése, mert a fideszes képviselőknek más dolga akadt

  • narancs.hu
  • 2020. november 3.

Belpol

Az Operatív Törzs tagjait hallgatták volna meg, akik meg is jelentek a meghiúsult ülésen.

Határozatképtelenség miatt berekesztette a testület elnöke az Országgyűlés népjóléti bizottságának keddre összehívott ülését, amelyen a tervezett napirend szerint a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos aktuális kérdésekről esett volna szó az operatív törzs képviselőinek részvételével.

Az indok: a bizottsági ülésen a Fidesz-KDNP képviselői nem jelentek meg.

Korózs Lajos, a testület szocialista elnöke egy videóban beszélt arról, hogy a múlt héten hívta össze a bizottságot, Selmeczi Gabriella fideszes bizottsági alelnök azonban tegnap este egy emailben közölte vele, hogy a kormánypárti képviselőknek november 3-án délután 2 órakor egyéb elfoglaltságaik vannak, ezért nem tudnak részt venni az ülésen, egyben kérte, hogy tegyék át az ülést a november 9-i hétre. Mivel azonban Korózs nem halasztotta el az ülést, ma reggel Kovács József, a bizottság fideszes alelnöke küldött neki egy újabb emailt arról, hogy a fideszes és KDNP-s képviselők nem vesznek részt a bizottsági ülésen. Korózs várt néhány percet, majd mivel nem jelenek meg a kormánypárti tagok, be kellett zárnia az ülést.

Korózs megjegyezte, az Operatív Törzs részéről megjelent Müller Cecília országos tisztifőorvos, Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár és Lakatos Tibor dandártábornok, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője.

"Nem tudom, mi az, ami megakadályozta a kormánypárti képviselőket most abban, hogy eljöjjenek a bizottsági ülésre" - mondta, hozzátéve: a most távol maradó képviselők mindegyike részt vett a délelőtti plenáris ülésen, tehát "itt vannak a házban".

Az MSZP-s politikus szerint a kormánypárti képviselők a saját szavazótáboruknak tartoznak magyarázattal, nekik kell elmondaniuk, mi volt fontosabb a mai bizottsági ülésnél. Majd hozzátette: "a parlamenti bizottság nem egy gittegylet."

Korózs szerdán újra összehívja a népjóléti bizottságot, ezúttal jövő héten hétfőre.

Figyelmébe ajánljuk