A DK-s politikus nem indul Borkai posztjáért

  • narancs.hu
  • 2019. november 28.

Belpol

Glázer Tímea nem folytatja. De akkor ki lép a helyébe?

A DK politikusa nem indul a január 26-án esedékes győri időközi polgármester-választáson – tudta meg a 24.hu.

Glázer Tímea az ellenzék közös jelöltje volt Borkai Zsolttal szemben az októberi önkormányzati választáson és Borkai jachtos szexbotránya nagyon is szorossá tette a kettejük közti küzdelmet: Glázer mindössze 1,5 százalékponttal maradt el Győr azóta lemondott polgármesterétől.

false

Borkai lemondása után a Momentum vetette fel, hogy Győrben is olyan ellenzéki előválasztást kellene rendezni, mint amin a budapesti főpolgármester-jelölt személye is eldőlt, de mint arra a portál felhívja a figyelmet, az idő rövidsége ezt valószínűleg nem teszi lehetővé. A 24.hu információ szerint a Momentum  civilekkel tárgyal, hogy megegyezzenek egy közös jelöltben. Ha ez nem sikerül, alighanem saját jelölttel állnak elő.

A Fidesz jelöltje:Dézsi Csaba András kardiológus.

Győrben január 26-án választanak új polgármestert Borkai Zsolt helyett

Indul a verseny. Január 26-án vasárnap lesz Győrben az időközi polgármester-választás a helyi választási bizottság pénteki döntése szerint. Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt, ezért a törvény szerint 120 napon belül, azaz március 7-éig ki kell tűzni az időközi választást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70.

Figyelmébe ajánljuk