Dőlnek a csontvázak Ferencváros volt vezetésének szekrényéből

  • narancs.hu
  • 2019. november 28.

Belpol

Sok volt a csókos a fideszes Bácskai János polgármestersége alatt.

Fantomalkalmazottakkal és kényszertörölt céggel is szerződött kommunikációra a Bácskai János vezette IX. kerület - írja a hvg.hu. Ezek a Bácskai idejében kötött megbízások többnyire viszonylag kis összegről szóltak, így nem nagyon keltettek feltűnést. Egészen mostanáig, amikor már nem Bácskai, hanem a független Baranyi Krisztina vezeti polgármesterként a kerületet

false

Mint írják, az egyik kedvezményezett  annak a Deutsch Lászlónak a felesége volt, aki a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület színeiben (ál)független polgármesterjelöltként indult az ellenzékkel szemben. Deutschné havonta 100 ezret kapott, hogy átolvassa a helyi újság friss számait – a hvg.hu információi szerint azonban az asszonyt a lap többi dolgozója soha nem látta, a munkájáról is csak utólag, a hírekből értesültek.

Ugyancsak a kerületi laptól húzott fizetést az újság októberben kirúgott főszerkesztője, Veres László felesége, aki segédszerkesztői jogcímen havi 254 ezer forintot keresett. A hvg.hu azonban úgy tudja, Veres Judit ilyen munkát nem végzett.

A lista még jó darab folytatható - a lap megjegyzi, az új ferencvárosi vezetés évente akár több tízmillió forintot is spórolhat, hogy megszünteti vagy nem köti újra a fentiekhez hasonló, a fideszes Bácskai polgármestersége idején kötött gyanús szerződéseket.

Figyelmébe ajánljuk