A ferencvárosi polgármester már most tagadja felelősségét a Budapest Park megszüntetésében

  • narancs.hu
  • 2017. május 22.

Belpol

Elkezdődött az egymásra mutogatás.

Az ötlet az MSZP-s Pál Tibor nevéhez köthető, aki azt szeretné, hogy a területen parkoló legyen. Az Index szerint a beadvány egyik fő támogatója volt Bácskai János fideszes polgármester, aki egy jegyzőkönyv szerint már 2015. október 15-én azt mondta, „azon leszek, hogy minél előbb parkolási övezet legyen a Budapest Park területén, még ha ez a fiatalság rovására is lenne”.

false

 

Fotó: Budapest Park/Facebook

Erre válaszul adott ki ma egy közleményt a ferencvárosi önkormányzat, melyben cáfolják, hogy a IX. kerületi polgármester szándékában állna a Budapest Park területén P+R parkolót létesíteni: „Az elmúlt napokban a Budapest Park bezáratásával kapcsolatban megjelent félrevezető állításokkal szemben Bácskai János polgármesternek sem hatásköre nincs, sem szándékában nem áll a Budapest Park helyett P+R parkolót létrehozni.” Hozzátették: erre azért sincs lehetősége, mert a Budapest Park a jegyző által kiadott jogerős rendezvénytartási engedély birtokában tart nyitva. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szabadtéri szórakozóhely fővárosi tulajdonú területen működik. Bácskai János polgármester Pál Tibor MSZP-s képviselő interpellációját hivatalból továbbította a fővárosnak, de nem támogatta, a választ a főváros adja meg majd – írták.

A hír miatt kiakadt Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP) is, aki egy Facebook-bejegyzésben ment neki párttársának.

Közleményt adott ki a DK is azt követelve a szocialista képviselőtől, hogy vonja vissza javaslatát, és tegyen le a Budapest Park bezárásáról. A Fidesznek azért tetszik Pál javaslata, mert így „kicsinyesen visszavághat a Soros-ügynöknek bélyegzett fiataloknak” – értékelt Gy. Németh Erzsébet, arra szólítva fel az MSZP-t, ne legyen a Fidesz cinkosa. A DK reméli, Tarlós István bölcsebb lesz, és nem változtat a Budapest Parknak a fővárossal kötött szerződésén.

Figyelmébe ajánljuk

Mi, a színek

  • Kiss Annamária

Már az elején világos, hogy a színeknek jelentőségük lesz. A gárda egyik fele piros és fehér ruhát visel, vannak, akik talpig pirosban játszanak, mint az életre kelt Mefisztó (Szacsvay László) is (jelmez: Nagy Fruzsina). A hatalom kiszolgálói, a megalkuvók púderrózsaszínben virítanak.