Fideszes polgármesterjelölt cége keresett az okoskerítésen

  • narancs.hu
  • 2017. május 23.

Belpol

Mészáros Lőrinc biztos nem ért rá.

A szerb–magyar határra felhúzott okoskerítést nagy részben a fideszes kötődésű politikus, Bozó Zoltán cége, a MetalCom építette, írja az Index.

A szocialista Tóth Bertalan fordult közadatigényléssel az MVM OVIT-hoz: azokat a szerződéseket kérte ki, amelyeket az állami cég a büntetés-végrehajtással kötött az okoskerítés építéséről, korábban ugyanis a Belügyminisztérium azt állította, hogy a kerítést rabok építették, a jelzőrendszereket és kamerákat pedig az MVM OVIT telepítette.

false

 

Fotó: MTI

Kiderült, hogy az MVM alvállalkozóknak adta ki a munkát, az egyik legnagyobb nyertes pedig a fideszes kötődésű Bozó Zoltán cége, a MetalCom volt. Bozó a 2014-es szentesi önkormányzati választásokon a Fidesz színeiben indult, de kikapott, emlékeztet az Index.

A cég egyébként jelentős szereplő a piacon, és egyre erősebb a jelenlétük az állami szférában is. A szerződésekből kiderült, hogy a gerinchálózat egy részét 1,72 milliárdért húzták fel, az intelligens jelzőrendszert nagyjából 16 milliárdért tervezték meg és építették ki.

Figyelmébe ajánljuk