A Fidesz-szavazók 78 százaléka emelné a pedagógusok bérét

  • narancs.hu
  • 2023. május 23.

Belpol

A tüntetésekkel viszont már nem értenek egyet.

A pedagógusok béremelését még Fidesz-KDNP szavazóinak 78 százaléka is támogatja, míg a tüntetésekkel csak 30 százalékuk ért egyet – derül ki a Publicus Intézet kutatásából, amit a Népszava tett közzé.

Ehhez képest az ellenzéki szavazók 98 százaléka követel béremelést a tanároknak, míg az összes szavazó 70 százaléka támogatja a tüntetéseket.

A Fidesz-szavazók közül senki sem adna hármasnál rosszabb érdemjegyet az idei iskola tanévre, közepest is csak 12 százalék. Az ellenzékiek jóval rosszabbnak látják az oktatás helyzetét: 25 százalékuk adna kettest, 14 százalékuk pedig egyest. A bizonytalan szavazók egyest nem osztottak, valamivel több mint a felük, 51 százalék közepesre értékelte a tanévet, míg 8 százalék kettest adott.

Az oktatás megítélésében területi megoszlás is érzékelhető: a fővárosiaknak csak a 25 százaléka értékelte ötöse az oktatást, míg a községekben élők 60 százaléka. Ám még a budapestieknél is borúsabban látják az oktatás helyzetét a megyeszékhelyen élők, ezen szavazóknak csak 17 százaléka adott ötöst.

Összességében a szavazók 37 százaléka szerint ötösre teljesített az oktatás, 23 százalékuk szerint négyesre, ugyanennyien gondolják azt, hogy hármasra, 11 százalékuk, hogy kettesre, 4 százalékuk pedig, hogy egyesre.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk