A fideszes jelölt nyert a szekszárdi időközi önkormányzati képviselő-választáson

  • narancs.hu
  • 2022. november 14.

Belpol

Így a Fidesz-KDNP frakciója 6 fősre bővült, a 7 fős Éljen Szekszárd! frakcióval szemben, de a fideszes polgármester és egy független képviselő szavazatának köszönhetően a kormánypárt alkotja a közgyűlési többséget.

Mint arról lapunk is beszámolt, két településen tartottak vasárnap időközi önkormányzati választást, az egyik Szekszárd volt, ahol önkormányzati képviselőt választottak. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert júliusban meghalt Csillagné Szánthó Polixéna, a Fidesz-KDNP szekszárdi önkormányzati képviselője, aki 2006 óta volt a szekszárdi közgyűlés tagja.

Szekszárd 4-es számú választókerületében a győztes 719 szavazattal, 58,27 százalékkal Szollár Zoltán (Fidesz-KDNP) lett, az ellenzéki Jantner Lászlónéval (Éljen Szekszárd!) szemben, aki 475 szavazatot (38,49 százalék) kapott. Harmadik helyen a Mi Hazánk jelöltje, Babos László végzett, aki a voksok kevesebb, mint 4 százalékát szerezte meg.

Így a szekszárdi közgyűlés új tagja Szollár Zoltán lesz, akivel a Fidesz-KDNP frakciója 6 fősre bővül, a 7 fős ÉSZ-frakcióval szemben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk