Több mint két tucat iskola csatlakozott a hétfőn indult újabb polgári engedetlenséghez

  • narancs.hu
  • 2022. november 14.

Belpol

Személyenként változó időtartamú, de összesen egy hétig tartó munkabeszüntetést terveznek.

Múlt héten jelentette be a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium és a Brassó Utcai Általános Iskola összesen 60 pedagógusa, hogy személyenként változó időtartamú, de összesen egy hétig tartó munkabeszüntetést terveznek hétfőtől. Később a budapesti Eötvös József Gimnázium 37 tanára, a budapesti Kandó Téri Általános Iskola 35 tanára és munkatársa, illetve a Klebelsberg Kuno Általános Iskola tantastületének egy része is jelezte, hogy sztrájkolni fog. A csatlakozó iskolák száma mára meghaladta a kéttucatot.

Múlt héten a Tanárok a Tanárokért csoport azt közölte,

ha a jelenleg munkabeszüntetésbe kezdő pedagógusokat aránytalan retorzió éri, akkor több százan kezdenek hasonló, de ez esetben már határozatlan idejű munkabeszüntetésbe.

Mindeközben a II. kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium kerítésén molinókkal is felhívják a figyelmet az oktatás helyzetére. "A csend nem rend" – olvasható a transzparensek egyikén.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk