A fideszes médiaalapítvány miatt leminősítette a magyar sajtót a Facebook

  • narancs.hu
  • 2019. április 11.

Belpol

Nemsokára kitörhet a Facebook - Fidesz háború.

A hirdetett tartalmak előzetes moderálásával igyekszik a Facebook megakadályozni, hogy az EP-választások előtt álhírek terjesztésével próbálják meg befolyásolni a választásokat politikai szervezetek, amiről társaság vezetői az Olaszországban, Perugiában zajló nemzetközi újságírófesztiválon adtak tájékoztatást - olvasható a friss HVG-ben.

Azt mondták, hogy az előzetes moderáció alól a minőségi sajtótermékek mentesülhetnek, melyek egy ún. fehér listára kerülnek. Mint kiderült, erre a listára egyetlen magyar sajtótermék sem került fel. A HVG rákérdezett, hogy miért van ez, mire a Facebook egyik munkatársa röviden annyit mondott: KESMA.

Tehát a Facebook megbízhatatlannak véli a fideszes média miatt az egész magyar sajtót. A HVG arról ír, ez állhat azon ötlet mögött, hogy Magyarországnak meg kellene rendszabályoznia a közösségi médiát:

A NER olyasmire vállalkozna, ami csak az igazi diktatúráknak sikerült: begyűrné maga alá a Facebookot

Sértve érezi magát a fideszes holdudvar, amiért a közösségi platform korlátozza a nacionalista tartalmak terjedését, pedig a jobboldali populisták uralják az internetet. „Olyan hibák orvosolását várjuk el a Facebooktól, melyeket a történelem során korábban sem tudtak megoldani.

Figyelmébe ajánljuk