A Fox News-os Tucker Carlson az MCC fesztiválján szidta Bident és dicsérte Orbánt

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 7.

Belpol

De átkozta az illiberalizmust is!

A jobboldali Fox News riportere az elmúlt napokban megtekintette a magyar határzárat, készített interjút Orbán Viktor miniszterelnökkel, és most a kormánybarát Mathias Corvinus Collegium fesztiválján adhatott elő.

Erről az MTI is hírt adott, de azt már a hvg.hu saját beszámolójából idézzük, hogy az ezer fő alatti közönség nagyrészt fiatalokból állt. A mindösszesen félórás előadást végighallgatták olyan, magukat általában újságíróként prezentáló kormánypropagandisták is, mint Rákay Phiip és Jeszenszky Zsolt.

Tucker szerint Magyarországon szabadabb a média, mint a sötét korszakát élő Egyesült Államokban, ahol már viccelni sem lehet semmivel a véleményterror miatt.

És most jön a meglepő fordulat: szerinte az, ami most a tengerentúlon megy, maga az illiberalizmus, ami egy totalitárius eszme. 

Tucker a magyar demokratikus illiberalizmusról nem beszélt, de magyar csodáról és a magyarok csendes egyszerűségéről igen. Meg arról, hogy a magyar határnál látta, ahogy egy katona felvette a földről az elhajított szemetet.

Tucker Carlson, az amerikai Fox News m?sorvezet?j?nek el?ad?

 
Tucker Carlson, az amerikai Fox News műsorvezetője
 
 
 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk