A gyógytornászoknak sem jár az 500 ezer forintos plusz pénz

  • narancs.hu
  • 2020. június 7.

Belpol

Pedig a lélegeztetőgépről levettek terápiájában is részt vettek.

Levélben fordult az emberi erőforrások miniszteréhez a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága, amiért nem szerepelnek a bér-kiegészítési listában a közfinanszírozott ellátásban dolgozó gyógytornászok és gyógytornász-fizioterapeuták – írja a hvg.hu.

Levelükben arra hívják fel Kásler Miklós figyelmét, hogy a járványügyi helyzetben ők is kivették a részüket, végezték a fizioterápiás kezeléseket, gyógytornát, többek között a lélegeztető gépről levett betegek mozgásterápiáját, illetve légzési fizioterápiáját is.

A társaság a Magyarországon dolgozó valamennyi gyógytornász, gyógytornász-fizioterapeuta nevében arra kéri Kásler Miklóst, hogy vegye fontolóra az egyszeri bruttó 500 ezer forintos juttatás kifizetését részükre is.

Korábban a gyógyszerész- és az orvosi kamara is tiltakozott, miután kiderült, hogy sok egészségügyi dolgozónak nem jár az Orbán Viktor által beígért 500 ezer forint plusz juttatás.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.