A hétvégén lejár a hitelmoratórium kérelmezésének határideje

  • narancs.hu
  • 2022. július 29.

Belpol

Augusztustól újra fizetni kell azoknak, akik nem nyilatkoztak.

Egy munkanapjuk és egy hétvégéjük maradt a törlesztési moratóriumban lévőknek a bennmaradási nyilatkozatra. Aki ezt bármilyen okból lekési, automatikusan kikerül a december 31-ig meghosszabbított moratóriumból, és augusztustól újra fizetnie kell a kölcsönét – hívta fel az érintettek figyelmét a Bank360.hu közleményében.

Emlékeztetnek, hogya kamatstopot és a hitelek törlesztési moratóriumát júniusban meghosszabbította a kormány 2022. december 31-ig. Az automatikus meghosszabbítás azonban csak a változó kamatozású jelzáloghitelesekre vonatkozik.

A törlesztési moratóriumnál a kormány ugyanis a június végi határidőt automatikusan csak július 31-ig tolta ki.  Augusztus 1-étől azonban csak azok maradhatnak a moratóriumban december 31-ig, akik erről július 31-ig nyilatkoznak a hitelezőjüknél. A határidő jogvesztő, tehát aki ezt nem teszi meg, automatikusan elesik a lehetőségtől, később nem pótolhatja a nyilatkozatot, és augusztustól már újra fizetnie kell a törlesztőrészleteit.

Az érintettek a hitelezőjüknél személyesen vagy online is nyilatkozhatnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk