A Jobbik büntetőadóval sújtaná a külföldi ingatlanvásárlókat

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 16.

Belpol

„Komoly, súlyos, mérhető különadót” vetnének ki.

Büntetőadóval sújtaná a Jobbik az Európai Gazdasági Térségen kívüli államok polgárainak magyarországi ingatlanvásárlását, a befolyó összegből pedig a párt bérlakásprogramjának megvalósítását támogatnák – közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel alelnök.

Az alelnök arról is beszélt, hogy még az ősszel a parlament elé terjesztik a témával foglalkozó indítványukat, az albérleti díjak csökkentését lehetővé tevő bérlakásprogramjuk többi elemével együtt.

Véleményük szerint a külföldiek ingatlanvásárlása szűkíti a magyarországi lakáskínálatot, felveri a lakásárakat, akárcsak az albérleti díjakat, ezért is vetnének ki egy „komoly, súlyos, mérhető különadót” e vásárlásokra.

Az albérletárak alakulásáról itt írtunk nemrég, míg a kollégiumi elhelyezés nehézségeit itt taglaltuk.

Felvettek az egyetemre? Most jön a neheze: brutális árakkal várja a diákokat az albérletpiac

A kollégium olcsóbb megoldás, de ott sokaknak nem jut hely. Megnéztük, mivel szembesülnek a lakhatásra pályázó gólyák. Nehéz dolga lehet az adminisztrátoroknak abban a Facebook-csoportban, amelyben egyetemisták kereshetnek maguknak albérletet.

via MTI

Figyelmébe ajánljuk

Mind idegenek vagyunk

  • SzSz

A világtól elidegenedett, magányos filmes hősök lelőhelye filmes tapasztalataink szerint elsősorban a metropoliszok, illetve a kertvárosok.