A Jobbik mentegetőzik és feljelentést tesz Borkai ügyében

  • MTI/narancs.hu
  • 2019. október 8.

Belpol

A vezetőségnek renegát győri képviselőjelöltjeikkel ellentétben nem a szolidaritás jutott eszébe.

„A nyomozás megindításához bőven elég, amit a blogon találhatunk, sőt talán sok is”, mondta keddi sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője és pártszóvivője. Közölte: a beadványuk már elkészült, csak postázásra vár.

„Megbukott politikusként és megbukott családfőként” – mondta Borkai Zsolt győri polgármesterről, majd hozzátette, hogy „egy normális országban le kellene mondania polgármesteri tisztségéről, és vissza kellett volna lépnie az önkormányzati választástól”.

Szilágyi továbbá kitért a fideszes „kiskirályok” urizálására, kleptomániájára és vélhető szerhasználati szokásaikra: „Borkai csak egy a sok száz helyi fideszes kiskirály, a több ezer NER-lovag közül, akik ugyanígy, gátlástalanul lopják a közpénzt és lopott pénzből urizálnak, luxusban élnek, drogoznak és orgiákat szerveznek; ez a Fidesz igazi arca”.

Záróakkordként személyesen is minősítette korábbi győri képviselőjelöltjeik magatartását, ám azt az „áruló” jelző többszöri megismétlésével sem cizellálta agyon.

Felfüggesztette a Jobbik a győri alapszervezetét, etikai eljárást indítottak a visszalépők ellen

Váratlan húzás a győri jobbikosoktól, reagált a párt elnöksége. A Jobbik mind a négy győri önkormányzati jelöltje kivonult az ellenzéki együtműködésből, vagyis ezekben a körzetekben nem lesz összellenzéki jelölt. A visszalépést a párt helyi vezetője jelentette be Facebookon, állítása szerint tettüknek "nincs köze a DK országos pártközpontja által megrendelt, a fideszes polgármestert ocsmány módon lejárató anyagokhoz!"

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.

Bartóki billentés

  • Csabai Máté

Ha volna időgépem, biztos visszamennék, hogy halljam Bach orgonajátékát, Beethovent és Lisztet a zongoránál, na meg Bartók Bélát. Utóbbi – ha nem is élőben való – meghallgatásához elég egy egyszerűbb masina is: a nevezetes „barna lemezeken” ugyanis bárki megismerkedhet azzal, hogyan billentett a mester: az 1982-ben megjelent tizenhárom korongon Scarlattitól Beethovenen át Kodályig és persze a saját műveiig végigzongorázza a zenetörténet tetemes részét.

Hajókórház a járványszigetnél

Szőcs Petra csaknem tíz éve megjelent első verseskötetét annak szürreális, groteszk, fantasztikumba hajló stílusa tette emlékezetessé. A Kétvízközben bármi megtörténhetett, különösebbnél különösebb családtagok bukkantak föl, és a beszélő, ha úgy tartotta kedve, kiugrott a harmadik emeletről a szemetes­zsákkal. 

Kint is, bent is

Hogyan egyeztethető össze a szépség- és divatipar túlszexualizált világa a feminista, kapitalizmuskritikus megnyilvánulásokkal? Mennyiben mutathat fel hiteles elbeszélői pozíciókat annak a szerzőnek az első kötete, akinek írói tevékenysége eddig legfeljebb Instagram-posztokban nyilvánult meg? 

Palackposta a porból

Izgalmasan telt a múlt hét: a magyar közélet jobbára az ország miniszterelnökének nagy pillanatával volt elfoglalva. E nagy pillanat pedig Dallas egén ragyogott fel, amikor is Orbán beszédet mondhatott a republikánosok idei nagy összeröffenésén. Fél Amerika hegyezte a fülét, hogy mit akarhat ez a furcsa idegen! A Hungarian cowboy! Vagy nem hegyezte, mármint nem a fél Amerika hegyezte, csak néhány ebédidőben arra lófráló bámész alak, akinek tényleg nem volt dolga.