A Jobbik petíciót indít a kötelező oltás ellen

  • narancs.hu
  • 2022. február 2.

Belpol

Jakab Péter szerint mindenki döntse el maga.

Petíciót indított a Jobbik a koronavírus-fertőzés elleni védőoltás kötelezővé tétele ellen - ezt Jakab Péter pártelnök jelentette be Facebook-oldalán.

Jakab szerint Orbán Viktor korábban megígérte, hogy nem lesz kötelező az oltás, mégis kötelezővé tette a rendőröknek, katonáknak, egészségügyi dolgozóknak, pedagógusoknak, végül azt mondta, döntsön  a munkáltató.

A Jobbik szerint viszont mindenkinek magának kell döntenie az oltásról, ezért indították a petíciót.

Kérdés, hogy a Jobbik akciója mennyire illeszkedik az egységes ellenzék álláspontjához. Arról Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is többször nyilatkozott már, hogy nem támogatja az oltás általános kötelezővé tételét, de hogy például az egészségügyi dolgozók kötelezettségéről mi az ellenzéki vélemény, az nem teljesen világos.

Mindenesetre nem véletlen, hogy a Jobbik jött elő ezzel a témával, valószínűleg úgy érzik, hogy rájuk lehet a legveszélyesebb az oltásellenes Mi Hazánk.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk