A Jobbik szerint Orbán golyóálló mellényben ment az ovisok közé

  • narancs.hu
  • 2022. január 26.

Belpol

Havasi Bertalan korábban marhaságnak nevezte a régóta terjedő szóbeszédet.

"Orbán már az ovisok közé is csak golyóálló mellényben mer bemenni" címmel adott ki közleményt a Jobbik, és a párt álláspontját furcsa módon az MTI is lehozta.

A magyar közbeszéd évek óta élő toposza, hogy a miniszterelnök golyóálló mellényt hord, az elmélet támogatói ezt rendre azzal igyekeznek bizonygatni, hogy az Orbánról készült fotókon és videókon néha úgy tűnik, mintha valami kidudorodna a zakója alatt, a hátán.

Orbán most az acsalagi óvoda látogatásáról posztolt videót, ennek az elején a nap megvilágítja a miniszterelnök hátát, és előtűnik a legendás domborulat.

A Jobbik szerint újdonság, hogy Orbán "már a Rábaközben, az emberek között sem érzi magát biztonságban. Sem egy nyilvánvalóan gondosan előre átvizsgált család otthonában, sem pedig a vélhetőleg gondosan leellenőrzött helyi óvodában."

2016-ban Kónya Péter parlamenti képviselő vélekedett úgy vizuális bizonyítékok alapján, hogy Orbán golyóálló mellényt hordott a parlamentben, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa akkor ezt "egy nagy marhaságnak" nevezte.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mindent megértve

  • - minek -

Sok tekintetben szabálytalan Beth Gibbons élete és pályafutása, ugyanakkor a néha szokatlan fordulatok sok mindent elárulnak a sikerek, de a visszavonultságban eltöltött időszakok értelméről, titkairól is.

Palackposta

A magyarországi holokauszt 80. évfordulójára összeállított kiállítás több, bár nem feltétlenül eltérő nézőpontot és értelmezést rendel egymás mellé.

A létezés sötét ünnepe

  • Kiss Annamária

Perovics Zoltán színháza a megalapítástól kezdve, vagyis már a 90-es évektől kutatja a hiteles színházi jelenlét mibenlétét.

Végtelen frontok

Új frontot nyitott az orosz hadsereg május 10-én Harkivtól északra. Az ukrán védelmet felkészületlenül érte a támadás, sokan a katonai és a politikai vezetést hibáztatják, az elemzők pedig az orosz szándékot igyekeznek megérteni.

Kifelé legény

Törökország a Közel-Kelet nagy játékosa, senki sem nézheti levegőnek – legalábbis ezt üzenné Ankara serény külpolitikája. Ám a külvilág felé mutatott erős ország képe egyre hamisabb. A belső problémák lassan felemésztik az elnök rendszerét.

 

A holnap pajzsa

  • Szabó Attila

Az új európai uniós médiatörvényről, az EMFA-ról (European Media Freedom Act), s arról, hogy hozhat-e az elfogadása bármi jót Magyarország számára, e lap hasábjain nemrég Polyák Gábor írt figyelemfelkeltő, de lemondó hangvételű cikket. 

 

A többi dráma

Átalakítja a legendás drámatagozatos oktatást a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a tankerület és az igazgató – utóbbi most fideszes önkormányzati képviselő lett. Az érintettek a szülői értekezleten hiába kérdeztek, hivatalos leveleikre sem kapnak választ.

„Passzívan tűrni kényszerülnek”

Akkugyárak melletti lakhatásról, kőbánya és függőhíd alatt „felejtett” emberekről, a rendeleti kormányzás salátatörvényeiről és az elmúlt évek jogalkotási gyakorlatának „mellékhatásairól” beszélgettünk a Magyar György és Társai Ügyvédi Iroda vezetőjével és munkatársával.

Mint a golyó

Győztes, de a saját elvárásaihoz és korábbi eredményeihez képest rosszabbul teljesítő Fidesz, egy néhány hónapja feltűnt párt vártnál is jobb eredménye, a parlamenti ellenzék látványos összecsuklása – első ránézésre erről árulkodnak a vasárnapi két választás számai. Pillantsunk rájuk másodjára is.