A Jobbiké lett a nemzetbiztonsági bizottság, a DK vitte a költségvetésit

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. április 25.

Belpol

Megegyeztek szépen, 10-5 arányban.

10-5 arányban egyeztek meg a pártok, azaz ennyi bizottságot vezethet majd a kormánypárt, valamint az ellenzék a következő négy évben.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

Az MTI híradása szerint Gyöngyösi Márton, a Jobbik delegációvezetője a parlament alakuló ülését előkészítő tárgyalások után ismertette, pártja a nemzetbiztonsági és a vállalkozásfejlesztési bizottság elnökét adja, továbbá hét bizottsági alelnöki tisztséget kaptak.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője az MTI-nek elmondta, pártja a népjóléti bizottságot vezeti, az MSZP–Párbeszédnek összesen nyolc bizottsági alelnöki posztja lesz, a Ház alelnökének pedig a posztot eddig is betöltő Hiller Istvánt jelölik.

Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője arról számolt be az MTI-nek, hogy az LMP a fenntartható fejlődés bizottságában adja majd az elnöki posztot, emellett két bizottság – a költségvetési és a honvédelmi – alelnökét adja.

Varju László, a DK alelnöke az MTI-nek elmondta, pártja vezeti az Országgyűlés költségvetési bizottságát.

Ennek fényében biztosan a Fidesz vezetheti a gazdasági, kulturális, a mentelmi, a nemzeti összetartozás, a honvédelmi, az európai ügyek, a külügyi, a mezőgazdasági és az igazságügyi bizottságot.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.