A jövő héten döntenek az újabb gödi Samsung-pénzekről

Belpol

Maximum 20 millió forintért pályázhatnak az egyesületek és alapítványok az újabb Samsung-adóforintokból gazdálkodó alapítványok. Váci szervezetek megint nem részesülnek a több száz millió forintos keretből.

Keddi rendkívüli ülésén dönt a Pest Megyei Önkormányzat szakbizottsága az úgynevezett civil támogatási alapba tartozó pénz szétosztásáról - tudta meg a Narancs.hu. Ahogy lapunk korábban megírta, 300 millió forintról van szó; ez az összeg része annak a Samsung által befizetett iparűzési adónak, ami fölött a kormány döntése értelmében nem a gyárnak helyet biztosító Göd városa, hanem a megyei önkormányzat diszponál. A Narancs.hu ugyancsak beszámolt arról, hogy a civil pályázat első körében szétosztható pénzből a Fideszhez köthető alapítványok, egyesületek is részesültek még szeptemberben

A megyei közgyűlés múlt hét pénteken szavazta meg az újabb 300 millió forintos pályázatot, amellyel a birtokunkba jutott határozati javaslat szerint a Csomádon, Csömörön, Csörögön, Dunakeszin, Fóton, Gödön, Mogyoródon, Őrbottyánon, Sződön, Sződligeten, Vácrátoton, valamint Veresegyházon székhellyel rendelkező szervezeteket támogathatják. Az előző körhöz hasonlóan a pénzosztásból ismét kihagyták a gödi Samsung-gyártól nagyjából 10 kilométerre eső Vácot. 

Ezúttal csak olyan szervezetek pályázhatnak, amelyek a pályázati felhívás megjelenését előzően már létrejöttek, vagy a bejegyzésük, nyilvántartásba vételük hamarabb megtörtént. Ez azért érdekes, mert az előző körben volt olyan alapítvány, amit a pályázat megjelenését követő napon jegyeztek be. A pályázatból egyebek mellett kulturális, tájékoztatási, helyi közösségek fejlődését szolgáló, oktatási, vallási, sport-, szabadidős és hobbistevékenység támogatható. Az elnyerhető maximális összeg 20 millió forint. A szervezetek december 8. és 2022. január 10. között adhatják be pályázatukat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk