A kampány során is lecserélheti a jelöltjeit az ellenzéki összefogás

  • narancs.hu
  • 2020. december 22.

Belpol

Ha a kampány során botrányt okozó információ kerül napvilágra, azonnal visszahívhatják a jelöltet.

Ha az ellenzéki összefogás valamelyik indulójáról kompromittáló információk jelennek meg, akkor a jelölt akár a kampány közben is lecserélhető lesz - tudta meg a Népszava.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, december 20-án jelentették be az ellenzéki pártok, hogy megszületett a döntés: az ellenzék közös listán indul a 2022-es országgyűlési választáson, ezzel is kifejezve a nemzet egységét, amely egység egyszerre fogja elhozni a kormány- és a korszakváltást Magyarország számára. A pártelnökök hitet tettek a közélet megtisztítása, a jogállamiság helyreállítása, és az ügynökakták nyilvánosságra hozatala mellett.

Azt is közölték, hogy vállalják, hogy csak olyan személyeket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben és nem játszottakössze a Fidesszel.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Népszavának ezzel kapcsolatban azt mondta: ha az átvilágítás ellenére valakiről a kampány során botrányt okozó információ kerül napvilágra – akár a Fidesz propagandamédiája útján –, akkor az ellenzéki szövetség azonnal lecserélheti a jelöltjét. "Ha a szövetségen belül valamelyik jelöltnél problémát találunk, akkor azt a belső fórumon fogjuk jelezni"– ezt már Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője mondta.

László Róbert, a Political Capital választási szakértője pedig hozzátette: "Egyelőre nem tudni, hogyan és milyen szempontok alapján világítják át a jelölteket, márpedig ezen múlik, hogy melyik pártnak lehet kellemetlenebb a folyamat. Korrupciós ügyek már bárkiről kiderülhetnek, a Fidesszel való összejátszás vádjától viszont van, akinek jobban, van, akinek kevésbé kell tartani."

 

Figyelmébe ajánljuk