A Katasztrófavédelem viheti el a budapestiek szemetét, miután több helyen nem vették fel a munkát a kukások

  • narancs.hu
  • 2022. október 5.

Belpol

Épp aznap, mikor a pedagógussztrájk, a hídfoglalás és az oktatásért tüntetés zajlott. Érdekesen időzítettek.

A Budapesti Közművek bruttó 200 ezer forintos energiatámogatási hozzájárulást ajánlott fel az FKF kedden sztrájkba lépett dolgozóinak – áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében. Az összeget 10 napon belül kapnák meg, a pótlékok 50 százalékát pedig az alapbér részévé tennék a következő hónaptól.

A fővárosi vezetés a részvételt eddig visszautasító állami kukaholding vezetőit is a tárgyalóasztalhoz várja. Azt állítják, hogy a kukaholding évente 5 milliárd forinttal kevesebbet juttat el a Budapesti Közművekhez, mint amennyit a fővárosiak szemétdíjként befizetnek.

Mivel 

a hulladékszállítás mára lényegében leállt Budapesten,

ezért Karácsony Gergely azt szeretné, ha a hulladékszállítást ideiglenesen a Katasztrófavédelem látná el.

"A tankerületekkel ellentétben nem vizsgáljuk a kialakult sztrájk munkajogi körülményeit és nem bocsájtjuk el a munkavállalóinkat" – áll a szövegben.

Szerdán a rákospalotai hulladékégetőnél Mártha Imre, a budapesti közműholding vezérigazgatója egy kukásautó volánja mögött jelent meg. Márthát a dolgozók gúnyos tapssal fogadták. "Meg akartam mutatni a budapestieknek, hogyha egy autóval is, de kint vagyunk" – mondta a vezérigazgató.

Mint ismert, Budapest több pontján azért nem vették fel a munkát a kukások, mert arra panaszkodnak, hogy a fizetésemelésüket eltüntette az infláció.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk