A korábbi alelnök lett a Magyar Orvosi Kamara elnöke

  • narancs.hu
  • 2023. november 25.

Belpol

Szombaton választotta meg a MOK a leköszönő elnök utódját és a kamarai vezetőket.

Álmos Pétert választotta meg elnöknek a Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlése. Kincses Gyula, a korábbi elnök nem sokkal a választás előtt jelentette be, hogy nem indul újra a posztért, inkább visszatér a nyugdíjas élethez.  Álmos mellett Kozma Gábor szállt ringbe, végül Álmos Péterr a 192 érvényes szavazat közül 109-et kapott, Kozma Gábor 83-at. 

Az elnök megválasztása után Kozma Gábor csapatának jelöltjei közül többen visszaléptek. A két alelnöknek Meglécz Katalint és Böszörményi-Nagy Gézát választották meg. A fogorvosokat képviselő alelnök Dr. Skapinyelcz Tibor lett ( ő Kozma Gábor listáján indult). A visszalépések miatt Svéd Tamás maradt az egyetlen főtitkár jelölt, őt meg is választották erre a pozícióra, írja a kamara.

A MOK berkeiben az utóbbi időben komolyabb ellentétek alakultak ki, a vitáknak végül az lett a következménye, hogy a korábbi alelnök, Lénárd Rita lemondott tisztségéről, majd a kamarából is kilépett. Az üggyel itt foglalkoztunk, Lénárd a kamara pénügyeivel kapcsolatban fogalmazott meg kritikákat.

A kamarát nemcsak belső viták gyengítették. A kormány megszüntette a kötelező kamarai tagságot, arra számítva, hogy a korábbi tagok tömegével hagyják majd el a szerveztet, így az nem tud egységesen fellépni az egészségügy átalakítása ellen, nem tud hatékonyan tárgyalni a béremelésekről vagy akár a kötelező házi orvosi ügyeleti rendszer kialakításáról. A kamarának összesen 26 ezer fizető tagja van jelenleg. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk