A kormány tagadja az óvodák államosításának tervét

  • narancs.hu
  • 2020. február 20.

Belpol

Nincs és nem is volt ilyen terv – állítja Rétvári.

Ahogy arról korábban írtunk, kormányzati forrásból úgy értesültünk, hogy a kormány nem tett le azon tervéről, miszerint elvegye az önkormányzatoktól az óvodákat. Erről októberben már a Népszava is beszámolt. „Nincs és nem is volt olyan kormányzati szándék, amely az óvodákat az önkormányzatoktól állami fenntartásba helyezné” – írta ma parlamenti válaszában Rétvári Bence az EMMI államtitkára Tordai Bence azon kérdésére, hogy tervezi-e a kormány az óvodák államosítását.

Elvehetik az óvodákat is az önkormányzatoktól

Úgy értesültünk, a kormány nem tett le arról, hogy tovább szalámizza a pedagógustársadalmat. Az 2019-es helyhatósági választások előtt már felmerült, hogy a kormány elvenné az ökormányzatoktól az óvodákat, de később elült az ügy. A Narancs.hu viszont úgy értesült, hogy a kabinet tovább sem tett le erről a tervéről.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.