A Kúrián is vesztett Bayer, 300 ezer forintot kell fizetnie Hadházynak

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 16.

Belpol

Illetve bocsánatot is kell kérnie a képviselőtől.

„Bayer Zsolt a Kúria döntése szerint is megsértette a becsülethez és emberi méltósághoz való személyiségi jogomat. A másodfokú ítélet után azt hazudta, hogy nem fog fellebbezni és ötforintosokat is gyűjtött a büntetés kifizetésére. Mégis felülvizsgálatot kért, hogy ne kelljen fizetnie, ha mégis, akkor kevesebbet... A Kúria viszont helybenhagyta az ítéletet, az eddigieken felül az államnak 70 ezer, nekem 15 ezer forint perköltséget is fizetnie kell” – írja Hadházy Ákos a Facebookon.

Az ítélet szerint a kormánypárti publicista megsértette a független országgyűlési képviselő személyésig jogait, a döntéssel pedig helyben hagyták a másodfokú ítéletet, így 300 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie, illetve bocsánatot kell kérnie.

„Nem tudom, hogy a bíróságnak is ötforintosokkal akar-e fizetni, de ha nekem így szeretne, akkor üzenem a művész úrnak a következőket:

  • Társasházban lakom, közös udvarban két pedagógussal. Ők rendes emberek, gondolom, ha egy halom aprót találunk az udvarunkon, segítenek összesöpörni és megőrizni, amíg a tulajdonosa nem jelentkezik érte.
  • A nekem megítélt sérelemdíjat kérem két héten belül átutalni, amennyiben nem érkezik meg az utalás, kénytelen leszek végrehajtást indítani!”

– írja Hadházy posztjában.

Figyelmébe ajánljuk