A Magyar Nemzet teljes kicsinálása a cél – Habony Árpád megépíti a magyar média Halálcsillagát

  • narancs.hu
  • 2015. június 6.

Belpol

Tudja már ország-világ, új fideszes médiabirodalom épül, az építésvezető pedig Habony Árpád, a nyugdíjasok réme. És most már a Magyar Nemzet réme is. Nevek és forintok röpködnek.

E heti nyomtatott kiadásunk terjedelmes összeállítást közöl Orbán Viktor épülő médiabirodalmáról. Sokszor hallott nevek, soha nem látott pénzösszegek röpködnek cikkünkben. Alább egy részlet következik a Magyar Nemzet elpusztítási tervéről.

A Nemzet ellen

Többen arról beszéltek a Narancsnak, hogy a Fidesz már korábban eldöntötte: az új média­birodalom kiépítésével párhuzamosan nincs szükségük a Magyar Nemzetre, ezért megpróbálják bedönteni, de legalábbis minél nagyobbat ütni rajta. Erre utal, hogy a vezetők egyszerre álltak fel, és valóban feltűnő kampányt folytatott a Magyar Nemzet ellen a közvetlenül a Fidesz által támogatott Pesti Srácok vagy a Célpont stábja. A köztévénél a Lomnici Zoltán kiretusálásába belebukott Élő Gábor a Magyar Nemzet Online-tól érkezett a Napi Gazdaság portáljához főszerkesztőnek. Már e minőségében próbált átcsábítani új­ság­írókat és technikai személyzetet is a Nemzettől. Úgy tudjuk, volt olyan újságíró, aki, miután Élőnek nemet mondott, az MTVA-tól is kapott több mint versenyképes ajánlatot. A Narancsnak Magyar Nemzet-előfizetők arról számoltak be, hogy levélben ajánlották figyelmükbe a Napi Gazdaság-előfizetést. Azt, hogy hogyan került a nevük és címük az új szerkesztőség birtokába, pontosan nem tudni, sejtésünk persze lehet erről.

Lóczi János, Liszkay Gábor, Bábszki-Takács Zoltán, Czirják Imre

Lóczi János, Liszkay Gábor, Bábszki-Takács Zoltán, Czirják Imre

 

Beszélgetéseink során többen állították, hogy Liszkay Gábornak személyes ügye lett a Nemzet elleni küzdelem, ám nem egyértelmű, mikor veszett össze Simicskával. Tavaly nyáron még Liszkay vezényelte azt a leépítést a Magyar Nemzetnél, melynek során több orbánistának tartott munkatársától vált meg a lap. A Napi Gazdaság mostani főszerkesztője pedig tavaly még a Nemzet hasáb­jain követelte a Németh Lászlónét váltó Seszták Miklós fejlesztési miniszter lemondását, valamint a reklámadóról azt írta, hogy „a kétharmad most valóban rá akar lépni a sajtószabadság torkára”. Ráadásul Csermely Péter felesége, Farkas Adrienne jelenleg is a Magyar Nemzet hétvégi mellékleténél dolgozik.

Az mindenesetre egyértelműen látszik, hogy a Napi Gazdaság a Magyar Nemzet vetélytársa kíván lenni. A két lap tördelése és felosztása hasonló, a Napi Gazdaság új árát és előfizetési díjait is úgy lőtték be, hogy picivel olcsóbb legyen a Nemzetnél. Pedig például a nyomdaköltségek nyilván magasabbak, hiszen a Napi Gazdaságot színesben nyomják.

Figyelmébe ajánljuk