A Mediánnál már a Mi Hazánk a legerősebb "ellenzéki" párt

  • narancs.hu
  • 2022. május 11.

Belpol

A Fidesz pedig tovább erősödött a választási győzelme óta.

Tovább erősödött a Fidesz a Medián legfrissebb pártpreferencia-kutatásában. Míg az áprilisi választáson a belföldi lakcímmel rendelkezők 52 százaléka voksolt a kormánypártra, a mostani felmérésben a választani tudók 57 százaléka jelölte meg a Fideszt, a választani tudó biztos szavazóknál pedig 60 százalékon álltak (a teljes népességben 48 százalékon).

A HVG-n ismertetett felmérés szerint jelenleg a Mi Hazánk a legerősebb "ellenzéki" párt, a teljes népességben 8, a választani tudóknál 9 százalékon állnak, igaz, a biztos szavazóknál a Momentum egy százalékponttal megelőzte őket.

A Medián ismét parlamenti küszöb fölé mérte a Kutyapártot; a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd viszont önállóan indulva nem ugraná meg az 5 százalékot a mai támogatottságuk alapján.

Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmára a lakosság 3 százaléka szavazna.

A teljes népességben Toroczkai László lett a harmadik legnépszerűbb ellenzéki politikus (Donáth Anna és Ungár Péter után), de ehhez hozzá kell tenni, hogy a Mi Hazánk elnökét a fideszes szavazók sokkal inkább látnák fontos politikai szerepben, mint az ellenzékiek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk