A Mediaworks összes lapja ugyanazzal az Orbán-interjúval köszönti az ünnepet

  • narancs.hu
  • 2021. december 24.

Belpol

A klónok támadása.

"Előre, nem hátra" címen jelent meg Orbán Viktor ünnepi interjúja a Magyar Nemzetben és persze minden Mediaworks-lapban.

Orbán a járványhelyzetről elmondta, hogy "tavaly karácsonykor égett a ház". "Mi egyetlen dolgot tudtunk mondani, azt, hogy senki ne menjen a tűz közelébe. Akit tudtunk, kihoztunk, de tűzoltófecskendőnk nem volt. Idén már van ellenszer, az oltás, ami védelmet ad, de reményt is, hogy nemcsak várni tudjuk, hogy elmúljon a baj, hanem aktívan tehetünk is saját magunk és mások érdekében" - hangsúlyozta, hozzátéve hogy bizakodóbban várhatjuk 2022-t.

Az oltást elutasítókról is beszélt, elmondta róluk, hogy a számá jóval magasabb annál, mint amiben reménykedett. " Magyarok vagyunk, mindig van egy jobb megoldásunk, mindig olvasunk vagy hallunk valamit, ami számunkra jobban hangzik az orvosok szavainál "- ideologizálta meg, miért is lehet ez.

Egyébként már a kérdések is egészen rendhagyóak, például az EU-val való kapcsolatra így "kérdez rá" kimért újságíró:

"Az új életünkben is itt vannak a régi kihívások, de jöttek melléjük újak. Eközben egy olyan közösségnek vagyunk a tagjai, az Európai Uniónak, amelyik a sorsdöntő gondjaival, migrációval, energiaválsággal, demográfiával, csökkenő világgazdasági súlyával nem törődik, ellenben van két kis plüssbabája, Lengyelország és Magyarország, amiket dühé­ben időnként a falhoz csapkod. Talán nem túlzás azt mondanom, hogy a jobboldali magyar közösségnek ebből már nagyon elege van."

Azon túl, hogy erre Orbán kifejti, nem adják fel a küzdelmet, még odáig is eljutnak a kérdezőval nagy egyetértésben, hogy ez bizony bolsevizmus, aminek volt egy "első megjelenési formája a Homo sovieticus. Mindenkivel el akarták feledtetni a krisztusi ember iránti kétezer éves törekvést, a szülők iránti tisztelet és a család avítt ócskaságnak számított, a gyerekeket a párt és az osztályharc számára kellett felnevelni, és az élet csak az anyagi világban létezhetett, szellem nélkül" - tette hozzá Orbán.

Az EU-s pénzekről Orbán azt gondolja: "A Magyarországnak járó pénzt pedig biztosan meg fogjuk kapni az utolsó centig, mert Brüsszelnek itt nincs mozgástere.

A jövő évi terveket tekintve a miniszterelnök szokás szerint elmantrázott néhány gyurcsányozós és bajnaizós mondatot. Kifejtette:

" Az a kulcs Magyarország jövőjéhez, hogy az emberek elhitték, munkával igenis lehet boldogulni. Az elmúlt tizenkét év minden egyes kormányzati intézkedése arra irányult, hogy a magyarok bízzanak ebben, erre alapozzák a jövőjüket, és nemzeti konszenzus alakuljon ki a munka fontosságát és eredményességét illetően."

A választások kapcsán ORbán Márki-Zayról szintén a szokásos dolgokat hangsúlyozta, miszerint "olyat még nem láttam, hogy valaki az emberek élete szempontjából legfontosabb bástyákat megtámadja azzal a csatakiáltással, hogy ezeket el fogjuk tőletek venni, és leromboljuk. Politikatörténeti kuriózum azzal kiállni, hogy a 13. havi nyugdíj rossz, a rezsicsökkentés rossz, hogy amikor az emberek végre tudtak egy nagyobb autót venni, most üljenek vissza egy kisebbe, hogy fűtsenek kevesebbet, fürödjenek kevesebbet, hogy nem kell a minimálbér."

Az "interjút" azzal zárta, boldog karácsonyt mindenkinek.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk