Kásler szerint a kormány kiemelten kezeli az egészségügyben dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 24.

Belpol

Karácsony alkalmából köszöntötte az egészségügyi dolgozókat.

Egy a Facebook-oldalára feltöltött videóban mondott köszönetet karácsony alkalmából az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért Kásler Miklós.

Az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, hogy az egészségügyi dolgozók azok, "akik emberéleteket mentenek, türelemmel és alázattal próbálják enyhíteni a rászorulók fájdalmát. Szakértelmükkel segítik a betegek gyógyulását, elsőként érkeznek a bajbajutottakhoz, vagy éppen vigyázzák az újszülöttek egészséges fejlődését."

Kásler kiemelte, hogy a magyar kormány 2010-től kiemelten kezeli az egészségügyben dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését. 2021. január elsején minden idők egyik legnagyobb mértékű orvosi béremelése lépett életbe Magyarországon. Ennek köszönhetően 2023-ra átlagosan 2,5-szeresére emelkedik az orvosok fizetése. A szakdolgozói bérek január elsejétől 30 százalékkal emelkednek - ismertette. Midekzözben a Magyar Orvosi Kamara tegnap arra figyelmeztett, olyan alacsonyak az ügyeleti órabérek, hogy alig taláálni embert, akik az ünnapi időszakban is ellátják a feladatokat.

A miniszter a videóban persze ilyesmiket nem említett, de köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, hogy a karácsonyi ünnepek alatt is kitartóan, alázattal, legjobb tudásuk szerint teszik a dolgukat és mindannyiuknak békés, áldott karácsonyt és sikeres új esztendőt kívánt.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk