A meztelen Toroczkai: Neonáci és rasszista csapattal vonul a Mi Hazánk romák ellen Törökszentmiklóson

  • narancs.hu
  • 2019. május 8.

Belpol

A jobbikos települést épp a kampány hajrájában látogatják meg.

Épp az EP-kampány hajrájára időzíti a Mi Hazánk azt a romaellenes felvonulást, amelyet ma jelentett be Toroczkai László: ezek szerint a Mi Hazánk a MIÉP és az FKGP mellett a Betyársereggel vonul majd Törökszentmiklóson május 21-én este.

A rasszista, fehér felsőbbrendűséget hirdető Betyársereg romák ellen irányuló akcióiról többször írtunk: egy időben fel lehetett őket hívni, ha valakinek gondja akadt roma szomszédjával, ők pedig mentek „rendet” tenni, azaz megfélemlíteni. A Betyársereg vezetője, Tyirityán Zsolt egy Index adott korábbi interjújában pedig elmondta: „Náci vagyok, vállalom!”

false

 

Fotó: MTI

Toroczkai és Betyársereg ott volt azon a 2012-es devecseri, majdnem lincselésbe fajult rasszista eseményen, ahol a rendőrök nem léptek fel megfelelően roma állampolgárok védelmében, ezért a magyar államot el is marasztalta a strasbourgi bíróság.

Toroczkai, aki amúgy alapítója a rasszista Betyárseregnek, azzal indokolta a törökszentmiklósi fellépést, mert szerinte 2005 óta két cigány család terrorizálja a települést, „kézigránát is robbant már, lövések dörrentek, vadkeleti állapotok vannak.” A település kiválasztása azért is érdekes (és nyilván nem véletlen), mert itt a közgyűlésben többségében van a Jobbik, a polgármester is párttag.

Toroczkai mai sajtótájékoztatóan egy pillanatig nem titkolta, hogy fellépésüknek faji motivációja van: elég volt, hogy cigányok terrorizáljanak „rendes, dolgozó embereket.”

Pár éve mi is jártunk Törökszentmiklóson, nyomát se találtuk annak a hangulatnak, amit Toroczkai vizionált. A Mi Hazánk a Jobbik korábbi politikai fegyveréhez nyúl: a rendőrség erőszakmonópoliumát vitató Magyar Gárdához, amelyet már rég feloszlatott a magyar bíróság.

Toroczkairól ebben a cikkben írtunk részletesen: azóta sem szeret beszélni bedőlt cégéről, strómanszerű feleségéről, és az ellene folyt számos bírósági eljárásokról.

Figyelmébe ajánljuk