A Mi Hazánk is népszavazást akar az uniós tagságról

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 11.

Belpol

Novák Előd szerint Magyarország most az unió „nettó ráfizetője”.

Módosítani kell az alaptörvényt, hogy lehessen népszavazást tartani az ország uniós tagságáról, azután pedig ügydöntő referendumot kell tartani – állt elő csütörtöki tájékoztatóján Novák Előd országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke pártja tervével.

A Mi Hazánk úgy látja, ez az egyetlen helyes, felelős politikai magatartás most, mert készülni kell az Európai Unió utáni életre, erősíteni kell a magyar önrendelkezést és önellátást.

A belépés óta eltelt 18 év mérlege negatív Novák Előd szerint. Azt mondta, Magyarország „az unió nettó ráfizetője”. Ezt úgy kell érteni, hogy miközben az uniós források a hazai nemzeti jövedelem négy százalékát teszik ki, a multinacionális cégek hét százaléknak megfelelő összeget visznek ki az országból. 

Novák szerint az Oroszország elleni embargó évek óta súlyos kárt okoz a magyar mezőgazdaságnak, az EU-t fenyegető válság pedig úgy elmélyülhet, hogy a tagállamoknak az energiahordozóikat is meg kell osztaniuk egymással. A Mi Hazánk szerint egyre többen érzik azt, hogy az Unió ahelyett, hogy segítene, inkább gyarmatosítja és kihasználja Magyarországot, beavatkozik a belügyeibe, felszámolja a nemzeti önrendelkezést, mert a nemzetek Európája helyett Európai Egyesült Államokat szeretne létrehozni.

Az uniós tagságról szóló népszavazást a napokban szóba hozta Ujhelyi István (MSZP), de gyorsan meggondolta magát. Gyöngyösi Márton (Jobbik) viszont benyújtott egy kezdeményezést, annak érdekében, hogy az országgyűlés ne hozhasson olyan döntést, amely Magyarország Európai Unióból (EU) való kilépéséhez vezethet. 

Vásárhelyi Mária szociológus Ujhelyi ötletét életveszélyesnek nevezte. Közösségi oldalán hétfőn azt írta, egy ilyen népszavazás csakis a kormánypártoknak lenne jó, a Mi Hazánk pedig unióellenes kampányba kezdene.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk