A miniszter közbelép: maradhat az igazgató
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere

A miniszter közbelép: maradhat az igazgató

  • Narancs.hu/MTI
  • 2017.07.17 15:55

Belpol

Balog Zoltán utasítására nem rúgják ki a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatóját.

Hétvégén derült ki, hogy az oktatási államtitkár egy e-mailben tudatta Tóth Gáborral, nem tart igényt a további munkájára. Tóth 25 éve tanít a Szinyeiben, 10 éve pedig igazgató. Az indoklás nélküli döntést most Balog Zoltán bírálta felül, áll az Emmi közleményében.

„Bár az iskolaigazgatók kinevezése nem miniszteri hatáskörbe tartozó kérdés, Balog Zoltán tárcavezető a Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai tragédiát követő speciális helyzetére, valamint a jelenlegi igazgató neki címzett levelére tekintettel arra utasította Palkovics László oktatási államtitkárt, hogy legalább egy évvel hosszabbítsa meg az igazgató megbízását.

A fővárosi gimnázium iskolavezetése sajtóhírekre reagálva az intézmény honlapján vasárnap megerősítette, hogy Tóth Gábor jelenlegi igazgató egyetlen pályázóként beadott intézményvezetői pályázatát az oktatási államtitkárság elutasította.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, illetve volt diákok, tanárok utaztak.”

Neked ajánljuk