Megalakult a Koncessziós Tanács

  • narancs.hu
  • 2021. november 19.

Belpol

Orbán saját emberei vizsgálhatják majd, minden rendben van-e a koncessziókkal.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságáról (SZTFH) szóló törvény értelmében megalakult a Koncessziós Tanács - írja a Népszava

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) honlapján megjelentek szerint a tanács  feladata az egységes állami koncessziós joggyakorlat kialakítása, továbbá a koncesszióra vonatkozó jogszabályok alkalmazását elősegítendő ajánlások, iránymutatások, közlemények, tájékoztatók kiadása és útmutatók készítése.

A Népszava kiemeli, a most megalakuló tanács elnöke nem más, mint az  egész SZTFH elnökének is kinevezett Bíró Marcell, aki 2015 és 2018 között a Miniszterelnöki Kabinetiroda, majd idén nyárig a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára volt.

A hattagú tanácsban alelnök lett Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke, a tagok közé választották Murányi Ernőt, Kovács Lászlót, Nagy Lászlót és Gonda Bencét. 

A tanács saját első feladataként azt határozta meg, hogy értékeli a korábbi koncessziós szerződéskötési gyakorlatokat.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!