Farkas Franciska szerint sértegette a moderátor egy pécsi közönségtalálkozón

  • narancs.hu
  • 2023. október 30.

Belpol

Erről a színésznő a közösségi oldalán számolt be.

Hosszú Facebook-bejegyzést tett közzé Farkas Franciska színésznő, amelyben arról számol be, hogy egy pécsi közönségtalálkozón a beszélgetés moderátora, Balogh Róbert író, újságíró – miután 20 percet késett, és kiderült, hogy a találkozó apropóját adó, Sopsits Áprád által készített Mellékszereplők című filmet sem látta – folyamatosan sértegette, provokálta őt. A posztot az Index vette észre.

Farkas Franciska azt írta, a kérdező érkezéséig egyedül ült a színpadon és elkezdett beszélgetni a közönséggel, miután pedig befutott a moderátor, az első kérdése az volt, hogy színésznőnek tartja-e magát. „Ezek után folyamatosan sértegetett és lenézve, lesajnálva provokált és bántott folyamatosan, például olyan kérdésekkel, hogy »Téged a magyar emberek elfogadnak?«”

A színésznő szerint a kérdező összes megszólalása „rasszista, rosszindulatú és korlátolt volt”.

Állítása szerint egy darabig tűrte az „egyértelműen rasszista és kirekesztő” szituációt, „de a végén már olyan szinten volt bántó Róbert, a moderátor, hogy a nézők felálltak és elkezdtek bekiabálni és leállították az egészet.” A Kultik Pécs – Uránia mozi vezetősége elnézést kért a színésznőtől és kijelentették, hogy elhatárolódnak Balogh Róbertől, a továbbiakban pedig nem áll szándékukban újra együtt dolgozni vele. 

Farkas Franciska hétfő délelőtt közzétett bejegyzése alá több komment is érkezett azzal kapcsolatban, hogy a színésznő írása csak az egyik fél beszámolója a történtekről. Balogh Róbert, a Szabad Pécs újságírója egyelőre nem szólalt meg az ügyben, de a portál alapító főszerkesztője, Babos Attila hozzászólt a bejegyzés alatt kirobbant vitához és azt írta, „a programnak amúgy csupán annyit köze van a Szabad Pécshez, hogy a mi egyik munkatársunkat kérték fel a beszélgetésre, de őt, Robit mint írót és mint kritikust.” Hozzátette, hamarosan Balogh Róbert is válaszolni fog a posztra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk