Kocsis Máté elintézte, hogy nyilvánosságra hozzák a határmenti lövöldözésről szóló titkosszolgálati jelentést

  • narancs.hu
  • 2023. október 30.

Belpol

A nemzetbiztonsági bizottság támogatta az indítványát.

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető a parlament nemzetbiztonsági bizottsága hétfői ülésén kezdeményezte, hogy a közvélemény is ismerhesse meg a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló titkosszolgálati jelentést.

„A nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén hivatalosan is kezdeményeztem a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló titkosszolgálati jelentés feloldását. Az indítványt a bizottság támogatta, így azt a közvélemény is megismerheti hamarosan” – írta Facebook-oldalán a kormánypárti politikus.

❗️A nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén hivatalosan is kezdeményeztem a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről...

Posted by Kocsis Máté on Monday, October 30, 2023

Kocsis Máté bejegyzésében arról is írt, Magyarország déli határainál „egyre világosabban látszik, hogy a felelőtlen brüsszeli migrációs politika miként növeli a terrorveszélyt, és milyen kockázatot jelent a fegyverek egyre nagyobb arányú megjelenése a térségben.” Hozzátette, rendszeressé váltak az „erőszakos, fegyveres támadások, melyek már a határvédők biztonságát is veszélyeztetik.”

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a déli határ őrzése tényleg egyre nehezebb feladat. A magyar–szerb határ túloldalán, Horgos közelében többször is volt lövöldözés, legutóbb pénteken hajnalban, ekkor hárman meghaltak. Ezt követően Kocsis Máté a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt arról, hogy magyar titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelent terrorkockázatról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről. A nemzetbiztonsági bizottság hétfői döntése alapjén ezt a jelentést fogják hamarosan nyilvánosságra hozni. 

Azzal, hogy miért Szerbián át jönnek, miért Horgosnál gyülekeznek, és hogyan próbálnak átjutni a magyar határkerítésen az afrikai és ázsiai emberek, többek között az alábbi a cikkeink foglalkoznak:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk