A pogány Brüsszel sosem fogja megérteni, mit jelent magyarnak lenni

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 20.

Belpol

Kemény szavak egy kemény embertől.

Simicskó István honvédelmi miniszter arról beszélt a mai katonai tisztavatáson, hogy addig van csak az országnak jövője, amíg vannak olyan magyar fiatalok, akik képesek lennének meghalni a hazáért. Persze szó esett a hit fontosságáról, és arról, hogy csak az a keresztény hit viheti előre ezt az országot, amit Szent Istvántól kaptunk, ezt pedig Brüsszel sosem fogja megérteni, mert épp most adja fel a hitét, hovatovább „elveszíti fundamentumát”.

false

 

Fotó: Kovács Tamás – MTI

A remek eszmefuttatás után az újdonsült 92 honvédtisztjelölt „a hazáért mindhalálig” felkiáltással kardját kirántva erősítette meg fogadalmát.

 

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt.