A rabszolgatörvény árnyékában: Áder egy másik fontos kérdésben sem mérlegelt

  • narancs.hu
  • 2018. december 21.

Belpol

A köztársasági elnök a különbíróságokról szóló törvényt is aláírta.

Áder János köztársasági elnök a rabszolgatörvényként elhíresült túlóratörvény mellett aláírta a különbíróságokról szóló törvényt is, ráadásul egy nappal korábban, szerdán - írta meg a 444.hu az Amnesty International közleményére hivatkozva.

Áder aláírta a túlóratörvényt

És boldog karácsonyt kíván. A köztársasági elnök - nem okozva nagy meglepetést - aláírta a túlórák növelésére vonatkozó jogszabályt. Nyilatkozatát a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapja tette közzé. "A Munka Törvénykönyvének módosítását - amit az Országgyűlés december 12-én fogadott el - három szempontból vizsgáltam meg" -írja Áder.

A jogvédő szervezet közölte, Ádernek lehetősége lett volna a törvényeket visszaküldeni az Országgyűlésnek vagy normakontrollra küldeni az Alkotmánybíróságnak, de a köztársasági elnök nem talált semmi kifogásolhatót bennük.

„Nem meglepő, de nagyon szomorú látni, hogy az elvileg a nemzet egységét megtestesítő és az állam demokratikus működése felett őrködő köztársasági elnöknek semmilyen kifogása nincs például egy olyan törvény ellen, amely alapján bírók kinevezésébe közvetlenül beleszólhat a kormány” - fogalmazott Vig Dávid az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Neked ajánljuk