Stróman vagy nagyszerű üzletember: a férfi, akire Mészáros a vagyonát bízta
jaUszai.jpg

Stróman vagy nagyszerű üzletember: a férfi, akire Mészáros a vagyonát bízta

  • Keller-Alánt Ákos
  • 2018.12.21 17:06

Belpol

Bemutatjuk Jászai Gellértet, akinek pályafutása bővelkedik meglepő húzásokban és fordulatokban. Többnyire úgy tűnt, csak végrehajtója volt másoknak. Legnagyobb bukása után évekig külföldön dolgozott, de ma már ő a Mészáros-birodalom egyik legfontosabb irányítója. Ajánló.

Egyszerű stróman vagy nagyszerű üzletember? A karácsonyi Magyar Narancsban részletesen bemutatjuk Jászai Gellért pályafutását, aki a mára hatalmasra duzzadt Mészáros-birodalom egyik legfontosabb vezetője.

Jászai múltja bővelkedik a rejtélyekben, a semmiből húzott fel milliárdos birodalmat, ami aztán összeomlott hatalmas hiteleket hagyva maga után. Soha nem derült ki, kinek dolgozott a kétezres évek elején, de üzletelt szinte mindenkivel, aki számít. Volt közös biznisze Csányi Sándorral, de boltolt Simicska Lajossal, Rogán Antallal, Medgyessy Péterrel és Leisztinger Tamással is, egyik fejlesztése érdekében még törvénymódosítást is kieszközölt, olyan négypárti nagykoalíciót összehozva, melyre azóta sem volt példa.

false

 

Fotó: Huszti István/Index.hu

Első nagy ígérete a Balaton felfejlesztése volt, ehhez mintegy nyolcmilliárd forint értékben felvásárolta szinte az összes tómenti kempinget az SCD nevű cégével. Kicsit sem visszafogottan azzal járta körbe a sajtót, hogy a „turisztika Molját” akarja megalkotni. A kempingek fejlesztése mellett új szállodák és kikötők építése, fellendülő konferencia- és egészségturizmus, lovas- és horgászfalu, golfpálya kiépítése is szerepelt a tervekben.

Noha a céget a tárgyalásokon és a nyilvánosság felé is Jászai képviselte elsősorban, a nyolcmilliárdos kempingfelvásárlás és a nagyratörő tervek láttán mindenki azt találgatta, vajon ki állhat az SCD mögött, hiszen az állítólagos angol befektetőről nem derült ki semmi.

Ennek ellenére Jászai bejutott a kormányhoz, állítólag Orbánnak is tudta prezentálni terveit, amelyeket aztán – így a hivatalos verzió – a pénzügyi válság sodort el. Ma ő a Mészáros nevével fémjelzett hatalmas birodalom egyik legfőbb intézője.

Arról, hogy bukása után miként találta meg útját Jászai a Mészáros-birodalom élére, és hogy hogyan menedzseli az óriásira duzzadt vagyont, a Magyar Narancs karácsonyi dupla számában olvashat.

A lap kapható az újságárusoknál, digitális vásárlásra és előfizetésre itt van lehetőség.

Forradalmat a fa alá!

Újságot olvasni jó. Igazi újságot meg pláne. Magyar Narancsot olvasni meg aztán tényleg az élvezetek fennkölt csúcsa: maga a szellemileg aktív kikapcsolódás a karácsonyi forgatagban. Egy zavartalanul tiszta pillantás a körülöttünk lévő világra.

A karácsonyi Magyar Narancsban Donáth Anna elmeséli, mit tehetnek, s mi tesznek a fiatalok azért, hogy egy jobb országban élhessenek. Tordai Bence beszél az ellenzéki képviselők magukra találásáról. Alföldi Róbert a taókárosult színházak lehetőségeit boncolgatjaTamás Gáspár Miklós pedig mondja a magáét.

Megismerkedünk Mészáros Lőrinc gazdatisztjével, és az egész magyar politikai hóbelevanccal.

Mindenki megkapja a magáét:

De aki még ezekben a forrongó mínuszokban is rendületlenül utálja a politikát, az is megkapja a magáét a Magyar Narancs 120 oldalas karácsonyi dupla számában: több mint a fele életmód és kultúra!

Térey János Ady karácsonyi líráját idézi elénk, Víg Mihály meg a sajátját. Egymásnak adják a kilincset az új magyar filmek, hát beköszön Pálfi György és Reisz Gábor is. Szép esszé szól Petri Györgyről, s jön a magyar fiú az Abbey Roadról.

Feltétlenül vegyék meg a Magyar Narancs karácsonyi számát, hihetetlenül izgalmas olvasnivalóval szolgál az egész karácsonyi-szilveszteri szezonra!

 

false

Neked ajánljuk