A rendőrség akadályozta meg a Betyársereg támadását az antifasiszta tüntetésen

  • narancs.hu
  • 2023. október 7.

Belpol

Titkos találkozót tartottak volna a neonácik Sopronban.

Ellentüntetők várták a neonácikat Sopronban. Az osztrák fasiszták az 1. ​​Gerd Honsik – Európai Kongresszusra érkeztek, amelyet a város tudomása nélkül tartottak volna meg a határmenti városban. Az október 6. és 8. közötti "hálózatépítő kongresszusról" a polgármester is az osztrák sajtóból értesült. A rendőrség határozott fellépést ígért.

A náci rendezvény még a soproni Fideszt és az ellenzéket is közös álláspont felé mozdította.

Pénteken a Párbeszéd, szombaton az antifasiszták és a Momentum békés civilekkel együtt demonstrált a helyszínen. A Telex arról is beszámolt, hogy ma a Betyársereg is felbukkant a városban. A kongresszust végül nem tartották meg a neonácik, de míg az antifasiszta demonstrálók rendőri biztosítással vonultak, a Mi Hazánkhoz kötődő szélsőjobboldali szervezet hangos skandálással zavarta a menetet.

 A készenléti rendőrség azonban szoros kordonba fogta, majd távozásra bírták őket, így nem kellett erőszak ahhoz, hogy kitessékeljék a Fő térről a Betyársereg tagjait. Néhányan a Tűztorony aljából még nézték a demonstrálókat, mások viszont a tér túloldaláról „szöktek vissza” – írja a lap. Rendőri sorfalak által elválasztva ordított egymásnak pár percig a két csoport, miközben „néhány békés turista és kutyáját sétáltató helyi kapkodta a fejét köztük.” A helyszínen lévő tudósító szerint összecsapásra került volna sor, ha nincsenek ott a rendőrök.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk