A rendőrség akadályozta meg a Betyársereg támadását az antifasiszta tüntetésen

  • narancs.hu
  • 2023. október 7.

Belpol

Titkos találkozót tartottak volna a neonácik Sopronban.

Ellentüntetők várták a neonácikat Sopronban. Az osztrák fasiszták az 1. ​​Gerd Honsik – Európai Kongresszusra érkeztek, amelyet a város tudomása nélkül tartottak volna meg a határmenti városban. Az október 6. és 8. közötti "hálózatépítő kongresszusról" a polgármester is az osztrák sajtóból értesült. A rendőrség határozott fellépést ígért.

A náci rendezvény még a soproni Fideszt és az ellenzéket is közös álláspont felé mozdította.

Pénteken a Párbeszéd, szombaton az antifasiszták és a Momentum békés civilekkel együtt demonstrált a helyszínen. A Telex arról is beszámolt, hogy ma a Betyársereg is felbukkant a városban. A kongresszust végül nem tartották meg a neonácik, de míg az antifasiszta demonstrálók rendőri biztosítással vonultak, a Mi Hazánkhoz kötődő szélsőjobboldali szervezet hangos skandálással zavarta a menetet.

 A készenléti rendőrség azonban szoros kordonba fogta, majd távozásra bírták őket, így nem kellett erőszak ahhoz, hogy kitessékeljék a Fő térről a Betyársereg tagjait. Néhányan a Tűztorony aljából még nézték a demonstrálókat, mások viszont a tér túloldaláról „szöktek vissza” – írja a lap. Rendőri sorfalak által elválasztva ordított egymásnak pár percig a két csoport, miközben „néhány békés turista és kutyáját sétáltató helyi kapkodta a fejét köztük.” A helyszínen lévő tudósító szerint összecsapásra került volna sor, ha nincsenek ott a rendőrök.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!