A rendőrség szerint 30 ezer forintos kárt okozott a jachtparkoló felfestése

  • narancs.hu
  • 2021. március 12.

Belpol

A felfestés a momentumosok akciója volt, de szerintük ebből ügyet csinálni vegzálás és meglepő az is, hogy ennyibe kerül eltávolítani a betonról a vízalapú festéket.

Péntek reggel kellett megjellenie Orosz Annának, a Momentum Mozgalom alelnökének és a párt elnökségi tagjának, Tóth Endrének  a IX. kerületi rendőrkapitányságon abban az ügyben, hogy részt vettek az akcióban, amikor másodjára is jachtparkolót festettek fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete elé.

Szijjártó Péter Szijj László luxusjachtján való felbukkanására utaló üzenetnek szánt akció miatt szabálysértés elkövetése ügyében hívták be a két momentumost a rendőrségre.

Orosz Anna és Tóth Endre a Facebookon reagált a mai meghallgatásra. Szerintük eleve az kérdés, hogy miért jelent egyáltalán szabálysértést, ha valaki kifejezi politikai véleményét. "Miért szabálysértés, ha egy vízbázisú festékkel felfestünk egy ábrát a külügyminisztérium elé?” – tette fel a kérdést Tóth, aki szerint csak azért kezelik szabálysértékénet az ügyet, mert így Szijjártó látóterébe került.

A videóban elmondják azt is, hogy az ábra eltávolítási költségére 30 ezer forintos keretet adtak meg. Szerintük ez szintén arra utal, hogy  hatósági vegzálásról van szó, és így akarják eltántorítani a fiatalokat és ellenzékieket a véleménynyilvánítástól - teszi hozzá a hvg.hu.

Figyelmébe ajánljuk