A Rózsa utcai idősotthonban 60 embernek pozitív lett a koronavírus-tesztje

  • narancs.hu
  • 2020. április 11.

Belpol

Négy embernek vannak tünetei.

A budapesti Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a főváros saját forrásból végzett szűrésén – közölte szombaton a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Azt írták: négy embernek vannak tünetei, őket kórházba szállították, a többiek jól vannak. Az intézmény – a tiszti főorvossal egyeztetve – szigorú karanténszabályokat vezetett be. Hangsúlyozták: az intézményben is megtesznek mindent az előírásoknak megfelelően az idős emberekért és a járvány terjedésének megakadályozásáért.

A közlemény szerint Karácsony Gergely főpolgármester azt a tájékoztatást kapta, hogy a Rózsa utcába – miként a Pesti úti idősotthonba is – küldtek vissza kórházból beteget úgy, hogy nem végeztek rajta koronavírus-tesztet. A budapesti városvezetés szerint nincs már idő a késlekedésre, a kormánynak azonnal meg kell változtatnia a szűrést tiltó, azt „felesleges költségnek” minősítő álláspontot és el kell rendelnie az ország összes idősotthonának szűrését – írták. Közölték: a főváros folytatja az idősotthonban élők szűrését saját forrásból. (MTI)

(Borítóképünk forrása: vazsonyiidosotthon.hu)

Figyelmébe ajánljuk