A Ryanair-vezér szerint Gulyás Gergely és Nagy Márton olyanok, mint Dumb és Dumber

  • narancs.hu
  • 2022. június 23.

Belpol

Még nincs vége a szópárbajnak.

Michael O'leary, a Ryanair vezérigazgatója ezúttal az EuroNewsnak nyilatkozott, közben pedig Dumb és Dumberhez hasonlította Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert és Gulyás Gergely kancelláriaminisztert.

Az interjú azután jelent meg, hogy a Ryanair már az utasait is felszólította arra, hogy a miniszternek küldött levélben szólaljanak fel a légitársaságokra kivetett extraprofitadó ellen.

"Az évek során sok támadást megéltünk, de még egyetlen kormány sem vezetett be extraprofit adót egy olyan ágazattal szemben, amelynek rekord veszteségei voltak az elmúlt két évben. Nem értem, hogy a magyar kormány hogy adóztathatja meg az extra profitunkat, ha nincs is semmi hasznunk" - jelentette ki O'leary, hozzátéve, hogy a 2021-es adataik szerintt 350 millió euró volt az éves veszteségük. Hozzátette, hogy a Wizzair éves vesztesége még ennél is súlyosabb, 650 millió euró volt, így szerinte "őrület", hogy most akarják őket megadóztatni. Nagy Mártonról pedig újra kijelentette:

Most ő vagy egy komplett idióta vagy nem érti a közgazdaságtant.

O'Leary cáfolta, amit a kormánypárti média állított, azaz hogy a különadó áthárítása miatt az utasok 60 százaléka törölte a jegyét. A vezérigazgató elmondta, hogy a légitársaság mindenkinek írt, akinek július elseje utáni foglalása volt, hogy vagy kifizetik a különadó összegét, vagy törlik a jegyüket és teljes visszatérítést kapnak. Az utasok több mint 97 százaléka úgy döntött, hogy kifizeti ezt. Hozzátette:

Mert nem mi adóztattuk meg őket, hanem a saját kormányuk.

Arról, hogy Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszer arra kérte a magyarokat, hogy a Ryanair helyett repüljenek inkább a konkurenciával, azt mondta: "Nem elég, hogy ezek az idióta miniszterek azt akarják, hogy az emberek több adót fizessenek, de még arra is ösztönzik őket, hogy egy drágább légitársaságot válasszanak". Hozzátette:

Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-s filmben, ha azt hiszik, hogy az emberek majd boldogan kifizetik a különadót és egyik napról a másikra egy drágább légitársaságot választanak.

O'Leary kijelentette továbbá, hogy nem vonulnak ki Magyarországról, de a Wizzairhez hasonlóan  kénytelenek ritkítani a Magyraorszégot érintő járataik számát. Ez és jegyárdrágulás Magyarország vonzerejét rontja persze, kevesebb turista fog érkezni, de ez az exrtaprofitadó hibája lesz.

O'Leary az egyre burjánzó szócsatáról elmondta, hogy szerinte "csak így lehet beszélni azokkal a hülye politikusokkal, akik a saját állampolgáraikat akarják értelmetlenül megadóztatni".  

Mi mindig le fogjuk leplezni, és kínos helyzetbe fogjuk hozni ezeket a politikusokat, amint hülye törvényeket hoznak, és azt hazudják az embereknek, hogy nem nekik kell megfizetniük a különadókat.

- hangsúlyozta, hozzátéve, hogy "addig hozzuk szégyenbe a magyar kormányt is, amíg nem törli el ezt az igazságtalan és kártékony adót, ami első sorban a magyar családokat sújtja." 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk