A spórolás ellenére is háromszor annyit fizet a főváros

  • narancs.hu
  • 2023. január 19.

Belpol

Hárommilliárd forintot még így is sikerült megtakarítani.

A hvg.hu írt arról, hogy míg Budapest rezsiköltsége 2021 utolsó negyedévében 5,5 milliárd forint volt, addig ez 2022-ben elérte a 15,1 milliárdos összeget. A főváros intézményeinek a gázfogyasztásból negyven, a távhőből harminchat, az elektromosáram-fogyasztásból pedig öt százalékot sikerült megspórolniuk. Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes szerint a visszafogottabb fogyasztás nélkül az utolsó negyedévnyi rezsiköltség elérte volna a 18,2 milliárdot.

Annak ellenére, hogy a Fővárosi Önkormányzat tárgyalt Láng Zsolt kormánybiztossal, Budapest mégis kimarad az állami rezsikompenzációból. A cikk felidézi: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez azért lehetséges, mivel a megyei önkormányzatokkal vették egy kalap alá Budapestet, így a főváros későbbi támogatását sem zárta ki.

A portálnak nyilatkozó Kiss Ambrus szerint azonban sem Láng Zsolt, sem a megyei jogú városok vezetőivel a közeljövőben egyeztető Orbán Viktor nem kereste őket a támogatásokkal kapcsolatban.

Arról, hogy a főváros milyen árajánlatot kapott a 2023-as év közvilágítás finanszírozására, lapunk korábban már beszámolt: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk